fredag den 12. februar 2016

GAfE og AppWriter i 6.b på Sølystskolen

Så kom 6.b på Sølystskolen 'Up and Running' med GAfE

Klokken 7.50 sad de fleste elever i 6.b klar med deres bærbare. En mindre spilleklub var i gang og flere kom til, men de var alle med på, at fra kl. 8 handlede det om noget andet. En flok meget motiverede og engagerede børn samt klassens lærere, Kåre og Tina, fik efter lidt ventetid, hvor nogen skulle installere Chrome og mange ændre unilogin-koder, logget sig på aaks.domænet. De efterfølgende timer surfede vi rundt i Drev, og børnene var super seje til at hjælpe hinanden. 
Jeg fik hjulpet Tina med at tildele klassemapper, oprette dokumenter til klassen, og både Kåre og Tina tog notater gennem hele gennemgangen! De var lidt ærgerlige over ikke at have fået kendskab til De32 noget før, og de blev enige om at booke De32 i nærmeste fremtid for, som lærere, at få hjælp til at komme videre og samle op på undervisningen i dag. 




Vi afsluttede 3-timersforløbet med en opsamling, og alle kunne nikke bekræftende til, at de nu har styr på at logge på, navigere rundt i Drev: kendskab til docs, sheets, slides, analyse, delingsfunktioner, oprettelse af mapper, uploading af mapper, deling af dokumenter/mapper, flytning af mapper fra deres Gmail-Drev, hvor mange i forvejen havde deres noter, til deres "skoledrev", tilføjelse af nye apps mm. Derudover fik alle logget ind i Chromebrowseren og tilføjet AppWriter, så vi også kunne komme omkring et lille AppWriterkursus. Begejstringen var stor!


Det første besøg på Sølystskolen i dette skoleår...men bestemt ikke det sidste!

Malene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar