onsdag den 20. maj 2015

4C på Solbjergskolen arbejder helst på Chromebooks

4 c skal arbejde med regneark i matematik og har i den forbindelse besøg af Michael og Peter fra "de 32".
Vi kommer ind i klassen og alle eleverne sidder klar med deres computere slået op. Vi kan hurtigt se at nogle sidder med windowsmaskiner og nogle sidder med Chromebooks. Det er da lidt underligt, tænker vi, og da vi spørger hvilken maskine, de helst vil arbejde på, hvis de selv kunne vælge. Svarer de samstemmende "Chromebooks". "De er hurtigere, de er lettere at logge på, der er aldrig problemer med dem", siger de efterfølgende.




Rart at høre, jeg havde allerede delt det "slide", vi skulle arbejde med, med klassen, gennem Google drev, så hvis de er vant til at arbejde med Chromebooks, vil det også være nemt for dem at finde det delte "slide" frem.
Endnu engang scorer Chromebooks point i kampen mod Windows PC'en



Klassen skulle lave et regneark over deres samlede lommepenge, arbejde med autosum og lave deres egen formel, hvor de laver en automatisk beregning fra ugeløn til månedsløn. Derudover skulle de beregne gennemsnittet og lave et diagram over klassens indtjening.

Oversigten over hvem, der tjener hvad, blev delt med hinanden via en padlet.

Dyb koncentration!

Næste opgave var klassefesten: De skulle lave en indkøbsliste og lave beregninger over udgifter til mad og drikke i et regneark.

Der arbejdes intenst med tilbudsavisen på en skærm og et regneark på den anden

Her kan man se vores slideshow Regneark 4. klasse


Mr. Varney vejleder i den ædle kunst, - at lave et lækkert regneark!

Klassen arbejdede rigtigt godt og selvom regneark var helt nyt stof for dem, nåede de ret langt, men dog ikke helt i mål. Så der er arbejde til de næste par matematiktimer. Vores ønske er, at de får, det at arbejde med regneark, så meget ind under huden, at de vil vælge dette værktøj til eksperimenter og beregning i den daglige matematikundervisning

Kylling på tilbud på én skærm, indkøbsliste på den anden









Ingen kommentarer:

Send en kommentar