onsdag den 18. februar 2015

4. C på Solbjergskolen laver eksperimenterende matematik med Geogebra

Kan man egentlig konstruere et kvadrat med arealet 7 og hvad med et rektangel med omkredsen 15?
Det var nogle af de udfordringer 4. c. blev stillet, da Solbjergskolen havde besøg af Michael og Peter fra "De 32+"
Først skulle klassen naturligvis have gennemgået de forskellige værktøjer, de havde brug for i programmet, før de blev sluppet løs med at øve sig. Som man kan se på billederne, blev der blandt andet tegnet flag, men der blev også tegnet mange forskellige huse og robotter.
Efter det blev de præsenteret for måleværktøjet og så blev der eksperimenteret med omkreds og areal.

Svaret på de første spørgsmål blev, - Ja! Det kan man faktisk godt, det er ikke helt let, men med Geogebra er det meget lettere at prøve sig frem til man har det rigtige resultat.

Hvad har vi så lært? Vi har lært at arbejde med omkreds og areal. Vi har lært at bruge Geogebra og at det er nemmere at bruge det end at bruge papir, blyant og lineal.
På spørgsmålet om de vil bruge det næste gang de skal arbejde med geometri i matematiktimerne svarede klassen samstemmende, - Ja!



I øvrigt brugte klassen for første gang nyindkøbte chromebooks med touchskærm. Der var en lille udfordring med at have et stabilt netværk, men udover det fungerede maskinerne rigtigt fint med geogebra. Mange af eleverne brugte touchskærmen i stedet for mus og det var de meget tilfredse med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar