onsdag den 20. januar 2016

Geogebra på Risskov skole

En onsdag med bidende frost og næsten nyfalden sne, er en perfekt dag til at introducere eleverne for Geogebra - så er der i hvert fald andre ting at tænke på end, hvem der skal "vaskes" i næste frikvarter.
Onsdagsholdet mødte talstærkt op med tre mand (m/f) og var bevæbnet med tålmodighed, kopiark og viden i lange baner. Eleverne i 9.c havde fagdag, men kun formiddagen var afsat til matematik, så alle blev hurtigt kastet ud i små øvelser til introduktion af de mest basale funktioner. Alle fik adgang til et google dokument med links til  relevante videovejledninger, og inden længe blev der konstrueret trekanter, cirkler og vinkler til den store guldmedalje. Der blev undervejs bl.a. bidt mærke i forskellen mellem linjer og linjestykker samt det engelske og danske talsystem (ja, vi bruger ikke komma og punktum helt som dem på den anden side af vandet).

Eftersom det var en 9. klasse som allerede havde været oppe til træningsprøver, kunne vi bare give den gas med opgaverne, så blandt kopiarkene var der et nøje udvalgt potpourri af Geogebra-venlige opgaver fra tidligere prøvesæt. Især opgaver, som de allerede havde løst i hånden, gav god mening for eleverne at arbejde med, da det her blev særligt tydeligt hvad et dynamisk digitalt værktøj kan bidrage med.
Da undervisningen i klassen var slut havde vi en god snak med læreren om andre brugbare redskaber som f.eks. WordMat og online udgaven af Geogebra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar