onsdag den 2. december 2015

Kuffert intro på Åby skole

Den første onsdag i december fik lærerne på Åby skole en særlig julegave. De fik nemlig besøg af to lærere fra De 32, som introducerede udvalgte dele af fablab-kufferterne, som alle skoler fik udleveret i starten af sidste skoleår.
"Nu er vi klar" sagde læringsvejlederen "Nu er vi klar til at udvide vores horisont og finde nye, spændende veje til læring". "Fantastisk!" sagde De 32, og begav sig afsted med idéer og input under armen.
En lille udvalgt skare var mødt op på Læringscenteret med forventning og nysgerrighed: "Hvad kan vi gøre?", "hvad kan vi lære?", "Hvordan kan jeg bruge det i undervisningen?" lød det spændt fra sofaen og bag reolen. "Jo, nu skal I høre", indledte lærerne fra De 32 "Idag skal i møde Sphero, Sparky og Arduino. 3 populære, sjove og brugbare indspark i undervisningen. Sphero'en kan styres eller programmeres via app'en SPRK Lightning Lab fra jeres telefoner eller tablets. Sparky er lidt mere avanceret og kræver et program på computeren - til gengæld har den gribefunktion og flere forskellige censorer som kan bruges i naturfagene. Den sidste ting vi præsenterer idag er Arduino'en - gaven til dem der virkelig kan lide at nørde. Men vi ved jo alle, at vi lærer bedst ved at have tingene i hænderne, så nu er der fri leg."
En sagte mumlen bredte sig blandt lærerne og usikre blik blev udvekslet. Læringsvejlederen brød tavsheden: "Jeg har installeret app'en på vores iPads, som I kan hente her hos mig, og Sphero'erne er opladede og ligger i kufferterne". Tøvende rejste den første lærer sig op og hurtigt fulgte de øvrige efter. Snart spredte grin og aktiviteter sig til de fjerneste kroge af læringscenteret. Der blev programmeret og undersøgt, leget og lært. En fysik-lærer fik hjælp til at komme på codebender.cc så hun kunne sætte gang i programmering med Arduino på sit valghold og en indskolingslærer fik skrevet notater så hun kunne sætte sin klasse i gang med Sphero'en.
Jo, det var i sandhed en læringsrig eftermiddag på Åby Skole.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar