tirsdag den 20. oktober 2015

Elevplansværktøjet på Solbjergskolen

Klokken nærmer sig 14, - det er mødetid på Solbjergskolen. Lærerværelset bliver langsomt fyldt af lærere, der kommer fra undervisning ude i klasserne. På bordene står der skåle med guldkarameller og vingummi og et tagselvbord er fyldt med pæretærte og brunsviger.
Der er ingen, der går sukkerkolde denne eftermiddag.
Snakken går lystigt og der er en god og hyggelig stemning i lokalet.
Og der er gæster i dag.
3 lærere fra "De32" er på besøg. De skal fortælle om elevplansværktøjet, men der skal ikke kun lyttes. Lærerne skal have handson, de skal have fingrene i kagedejen. Ingen skal gå fra lokalet uden at have prøvet at oprette et forløb i forløbsbyggeren. Er der problemer eller noget man er i tvivl om, skal det tages i dag.
Nils går dybt ind i slide nr. 23

Lærerne er godt forberedte. De har deres årsplaner med og de har arbejdet med videns - og færdighedsmål i deres årsplaner. De ved godt hvad det handler om.
Efter hele 36 slides på omkring 30 minutter fremført af de 3 gæster, skulle man tro at de fleste ville være faldet i søvn, men nej. Med god energi går alle i gang med at oprette forløb i værktøjet.
De 3 gæster går rundt blandt bordene og hjælper, lytter og snakker. Der er ikke mange problemer, de fleste synes, at værktøjet er nemt at gå til og at komme i gang med, - og mange har gode idéer til hvordan, man kan gøre værktøjet endnu bedre. Der er især mange forslag til hvordan man bedre ville kunne samarbejde i værktøjet, f. eks. dele forløb mellem klasser og mellem lærere og genbruge forløb næste skoleår.
Alt i alt en god eftermiddag i Solbjerg

Ingen kommentarer:

Send en kommentar