tirsdag den 27. oktober 2015

"Sundhed og Livskvalitet" og så på en tirsdag ...

 Edison Århus finalerne 2015

Som et follow up på tirsdagsholdets deltagelse på Edison Workshop for lærere og lærerstuderende  i september, blev vi også inviteret med til Århus finalerne i Ceres byen d. 27/10 2015 hvor elever og lærere fra 10 Århus skoler deltog .105 hold ( ca. 420 elever) var repræsenteret  med deres vidt forskellige og særdeles kreative opfindelser, ud fra temaet “ Sundhed og Livskvalitet“. 


Tirsdagsholdet var med for at aktivere eleverne ( og lærerne) i pauserne mellem deres præsentationer . Vi havde taget Sphero ,Makey Makey og interaktive bøger med. Der blev i løbet af dagen blandt andet afholdt grøntsags Whack -a-mole konkurrence.

Der blev kørt Sphero race...



og set på dinosaurer via Ipad og interaktive bøger.

Det var tydeligt at nogle skoler havde haft fingrene i deres fab-lab kufferter for at lade sig inspirere. Der var gode salgstaler og flotte præsentationer fra meget engagerede elever. Nogle havde ligefrem smagsprøver på kager og diverse for at lokke dommere og andre nysgerrige over til deres bord .








Vinderne fra Århus finalerne  går videre til den landsdækkende finale i Fredercia hvor elever og lærere fra hele landet deltager. Derudover blev der også uddelt en elevpris hvor eleverne kunne stemme på hinandens opfindelser, samt en "Feedback- pris"for bedste begrundelse for hvorfor netop den valgte opfindelse skulle vinde. Deltagerne kunne i løbet af dagen uploade deres billeder med #edisonaarhus 2015 og der kan man se flere billeder af alle opfindelserne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar